Kutlamada ilköğretim öğrencisine çarşaf giydirmeye soruşturma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2006 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekirdağ Valiliği, Çorlu'daki 23 Nisan kutlamalarında ilköğretim öğrencisine kara çarşaf ve fes giydirilmesinin sorumlularının bulunması için iki müfettişi ilçeye gönderdi. CHP Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü de, konuyu TBMM gündemine taşıyacağını açıkladı.

Çorlu General Basri Saran Stadı'ndaki kutlamalar sırasında Hanife Celep İlköğretim Okulu öğrencilerinin geçit törenine kara çarşaf ve feslerle katılmasına 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Yavuz Yalçın tepki gösterdi. Tören sırasında Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Zafer Altunkozaoğlu'nu yanına çağıran Yalçın ?Müdür, bu okullar sana bağlı, sorumlu da sizsiniz. Bu çağda kara çarşaf nereden çıktı? Çok yazık. Çocuk yaştaki öğrencilere kara çarşaf giydirip halkın önünden geçmeleri hiç hoş olmadı. Sanırım sorumluluk hakkında gereğini yaparsınız'' dedi.

Olayın ardından kaymakamlık ve savcılık ayrı ayrı inceleme başlatırken, dün de Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan'ın talimatıyla 2 müfettiş konuyu araştırmak üzere ilçeye gönderildi. Doğan, görevlendirdiği 2 müfettişin, törenler sırasında askeri görevlilerin çektiği görüntüleri izleyeceğini ve rapor hazırlayacaklarını belirterek ?Kaymakamdan bilgi aldım. Bu sabah (dün) mesai başlar başlamaz 2 müfettiş görevlendirdim. Verecekleri rapor doğrultusunda gereği yapılacak'' dedi.

CHP'li Tütüncü de, Çorlu'da yaşanan olayın çok üzücü olduğunu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi vereceğini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber